Otroška kolesa – pestra izbira za najmlajše in tudi starejše otroke

Ste se odločili, da svojemu otroku kupite kolo? Izberite pravo kolo za svojega otroka, glede na velikost, starost in podlago vožnje na spletni strani Enduro. V ponudbi so vam na razpolago številna otroška kolesa, od modelov, ki so primerni za najmlajše, do modelov, ki bodo navdušili malo večje otroke ali najstnike.

otroška kolesa

Primerna otroška kolesa za otroke vseh starosti dobite v spletni trgovini Enduro.

Otroška kolesa, kaj je pomembno pri izbiri?
Kolo izberite glede na starost in velikost otroka. Pri izbiri je pomembno tudi to, kje se bo otrok vozil s kolesom – po mestu, domačem dvorišču, asfaltiranih poteh, gozdu, makadamu ali kje drugje.

Otroška kolesa – velikost
Tudi otroška kolesa so na voljo v različnih velikostih, a se pri njih velikost določi nekoliko drugače kot pri kolesih za odrasle. Pri otroških kolesih je oznaka velikosti odvisna od velikosti koles oz pnevmatik in ne od velikosti okvirja, kot to velja pri kolesih za odrasle. Če želite izbrati primerno kolo za vašega otroka, upoštevajte predvsem njegovo telesno višino, saj je od tega odvisno, katero otroško kolo je primerno zanj.

Otroška kolesa – ponudba

• Za otroke, stare od 2 do 3 leta oz. s telesno višino med 90 in 100 cm, ki se šele spoznavajo s kolesarjenjem, so primerna otroška kolesa v velikosti 12”, ki imajo pomožna kolesca in največkrat tudi nožno zavoro.
• Za otroke, stare od 3 do 4 leta oz. s telesno višino nekje med 100 in 110 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 14”, ki so navadno še opremljena z odstranljivimi pomožnimi kolesci, in imajo nožno kot ročno zavoro.
• Za otroke, stare od 4 do 5 let oz. s telesno višino nekje med 110 in 120 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 16”, ki ne sme biti pretežko, da je lahko vodljivo in čim bolj stabilno.
• Za otroke, stare od 5 do 8 let oz. s telesno višino med 120 in 135 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 20”, ki že imajo prestave.
• Za otroke, stare od 7 do 11 let oz. s telesno višino med 135 in 145 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 24”, ki seveda imajo tudi prestave.