Male čistilne naprave so ključ do čiste okolice in voda

Čistilne naprave čistijo odpadne vode in ohranjajo naravo, zato kliknite tukaj, da naročite svojo, če niste priklopljeni na javno kanalizacijo in imate še staro greznico, ki ni več dovoljena od letos naprej. Sodobne čistilne naprave so lahko betonske ali plastične, električne ali naravne. Izberete tisto, ki vam bolj odgovarja. Ponavadi izbirajo ljudje betonske, če jo je mogoče na njihovem terenu postaviti, drugače se vgradi plastična, ki je ravno tako vzdržljiva in narejena monumentalno iz enega kosa materiala. To pomeni, da zdrži resnično dolgo časa in ne poka ali pušča, ker nima spojev.

čistilne naprave

Električne čistilne naprave imajo električen mehanizem, ki je tih in neopazen. Njihova prednost je v tem, da nadzorujejo proces čiščenja v čistilni napravi in ga optimizirajo z vpihavanjem zraka, tako je proces še bolj učinkovit in hitrejši. V primeru, da ni dlje časa elektrike, pa bo delovala normalno naprej kot običajna naravna čistilna naprava, katero srečamo tudi v naravi, saj narava sama poskrbi s pomočjo mikroorgnaizmov za razgradnjo in čiščenje odpadkov.

Naravne čistilne naprave delujejo enako, kot narava s pomočjo mikroorganizmov in bakterij, ki predelajo odpadno vodo, da je čista, ostane pa samo mulj, ki se ga na nekaj leto odstrani in vrano predela v komunali. Na ta način biološke čistilne naprave ohranjajo naravo, ker naprej ne odteka strupena voda, ampak čista in s tem ohranjamo podtalnico čisto za pitje. Ne uničuje rastlin in živali, za kar bodo hvaležni naši otroci in vnuki.

Iz tega razloga nabavite lastno malo čistilno napravo in jo namestite kjer imate stavbe, pa naj gre za gorske koče, vikende ali kar koli drugega. Bodite ozaveščeni in prijazni do okolja ter lastnega zdravja, saj dejansko to delate za sebe in svoje otroke. Nabavite pa tako čistino napravo, ki je domač proizvod in je priznano kvalitetna ter vam bo delovala še dolga povsem desetletja brezhibno.