Kako odpraviti glivice na nohtih trajno

Glivice na nohtih so res zorna zadeva, ki ni estetska pa še srbi in je neprijetna, ko nosite obutev. Ena najboljših mazil proti glivicam je Smrekovit na tej povezavi www.smrekovit.si/glivice-na-nohtih, kjer najdete tudi veliko informacij o glivicah in kako se jih znebiti. Dejansko so glivice na nohtih na rokah in na nogah zelo resen znak, da je nekaj narobe z vašo trebušno slinavko in da ste na poti hude sladkorne bolezni, zato je treba takoj ukrepati.

glivice na nohtih

Glivice na nohtih se lahko pojavijo vsakomur in zelo pogosto se pojavljajo otrokom, ker pojedo preveč sadja in sladkarij, kar povzroča pretirano rast glivic. Najprej se začne s srbenjem prstov na rokah in nato s srbenjem prstov na nogah. Srbijo tudi spodnji deli okončin. Nato pa začnejo nohti na rokah in nogah postajati rumenkasti in temnejši.

Ko se razraščajo glivice na nohtih, se pojavi ponavadi tudi srbenje spolovil ali podpazduhe, ker se glivice razrastejo tudi tam. Nohti pa se počasi obarvajo še temnejše in lahko tudi počrnijo. Nohti postajajo  vedno bolj debeli in nepravilnih oblik. Sčasoma začnejo tudi se razcepljati in razpadati. Nenazadnje lahko pride do tega, če se glivice ne zdravijo, da v skrajnih primerih odrežejo tudi prste, da ne pride do zastrupitve telesa.

V nekaterih primerih zdravila pomagajo, da se odpravijo glivice na nohtih in tudi kreme proti glivicam. Vendar je nujno spremeniti prehrano, ki je povzročila tako stanje v telesu, da se glivice preveč razrastejo. Glivice so namreč ves čas v telesu in uravnavajo preveč sladkorja v krvi tko, da se z njim prehranjujejo. Tako nam dobesedno rešijo življenje. 

Vendar se pri tem lahko preveč razrastejo ter začnejo povzročati zdravstvene težave. Glivice so resno opozorilo, da nekaj naj storimo. Najboljše je, da nehate jesti sladkorje, belo moko, sladkarije, mlečne izdelke in sadje ter suho sadje. Jejte hrano, ki zbija sladkor na primer fižol, vsaj toliko časa, da si pozdravite glivice. 

Izogibajte se seveda tudi vsemu, kar je narejeno iz bele moke, ker se glivice tudi s tem zelo rade prehranjujejo. Če se boste tega držali vsaj pol leta, boste trajno odpravili glivice in ne boste potrebovali zdravil ali krem. Izginile pa bodo tudi glivice, ki so se razrastle po drugih delih telesa.