Zobna protetika rešitev za vaš nasmeh

Saj vemo, da je neizogibno da se staramo. S starostjo pa lahko pridejo tudi problemi z zobmi in jih izgubimo. Več o tem pa si preberite na: https://www.doktor1a.com/zobna-protetika/. Včasih pa je lahko za izgubo zoba ali zob kriva tudi kakšna poškodba. Takrat je začnemo spraševati kaj pa zdaj, saj so zobje del našega telesa in ne zgleda ravno lepo, če nam manjka kakšen prednji zob. Takrat pride na vrsto zobna protetika

Vsi se radi vsaj malo kdaj nasmejemo. Ampak, če nam manjka kakšen zob in še to na mestu, kjer se zelo vidi ob nasmehu, pa nas je že strah oziroma sram, da bi se sploh nasmejali. Zobna protetika nam bo še kako prišla prav in naš nasmeh bo potem spet prelep in popoln. Je pa to veja zobozdravstva, ki se ukvarja samo z obnovo in videzom v ustih, torej z zobmi. Za kvalitetno protetiko obiščite Doktor 1A.

zobna protetika

Zobna protetika je lahko v obliki implantatov ali zobne proteze. Glede na to koliko zob vam manjka, vam bodo zobozdravniki izbrali obliko. Za vstavljanje implantanta so primerne osebe, ki so izgubile en zob. Implantacijo opravi oralni kirurg. Po navadi pa se z implantacijo morajo dodati tudi kosti in mora se rezati, v nekaterih primerih gre tudi brez tega dvojega. Danes je medicina že tako napredovala, da je po implantaciji ta del ne boleč. Če pa izgubite res veliko zob, pa bo zobna protetika v obliki zobne proteze. Proteze so narejene čim bolj tako, da jih ne čutimo, ko so vstavljene v ustno votlino.

Zobna protetika je tudi zelo draga, zato si je marsikdo tudi ne more privoščiti. Nekateri hodijo po nove zobe tudi na Hrvaško ali pa tudi v druge države Balkana, kjer je nekoliko ceneje.

Z zobno protetiko pridite nazaj do starega nasmeha, tistega še preden ste izgubili zob ali na vašo nesrečo zobe.