zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika, ki skrbi za kakršno koli večstanovanjsko stavbo ali poslovno stavbo, ni preprosta naloga, če niste edini lastnik. Če pa ste edini lastnik stavbe je zamenjava upravnika hiter in enostaven postopek v primeru, da z dosedanjim upravnikom niste zadovoljni. Tudi, če se z njim zadovoljni. je dobro, da povprašate pri kakšnem drugem upravniku, kakšen je njegov način dela in koliko bi vas upravljanje ter stroški stavbe pri njem stalo. Razlike v ceni so lahko zelo velike. To pa je zato, ker nekateri res sledijo trendom in cenam na trgu ter se prilagajajo ponudnikom ogrevanja zavarovanja, elektrike in podobno, drugi pa ne. 

zamenjava upravnika

Če se izkaže, da upravnik ni bil dober gospodar in ni skrbel za vašo dobrobit, je zamenjava upravnika res nujna. Tako boste privarčevali na stroških in boste lahko novemu upravniku res zaupali, da bo delal, kot dober gospodar, ki bi skrbel za stavbo enako, kot bi bila njegova. To pomeni, da bo preverjal, ali skupni prostori so v funkciji in služijo svojemu namenu, ali vse deluje, je fasada v redu, ali streha drži, ali okna tesnijo in je stavba v skladu z modernimi energijskimi standardi.

Hkrati mora preverjati, če ni kakšna zavarovalnica boljša in skrbeti za skupni sklad denarja, da ne izgublja vrednosti Če tega ne dela, je potrebna zamenjava upravnika, ki pa ni preprosta, če je stavba večstanovanjska in ima veliko lastnikov. Da bi zamenjava upravnika res uspela je potrebno 100 % soglasje vseh lastnikov. Če so ljudje vsi za to in razumni, se ponavadi to zgodi zelo hitro in potem imajo od tega vsi profit. Zato je dobro razmisliti o tem in dobro predstaviti to akcijo še drugim, da bodo razumeli, da gre za dobrobit vseh.

Vredno je poskusiti in v primeru, da niste uspešni, se poskusi večkrat sli pa se pravica išče izven skupnosti, s čimer se največkrat večinska volja lastnikov stanovanj tudi uresniči.