Vremenska napoved Krk v letu 2017

Na severu Jadranskega morja se nahaja drugi največji hrvaški otok Krk. Predstavlja enega izmed najbolj turistično obiskanih otokov, predvsem v poletnih dneh zaradi blage ter tople klime, odlične povezave do celine preko Krškega mostu ter morja in bujnega rastlinja, ki predstavljata pravo pašo za oči. Aktivnosti, v katerih lahko na Krku uživate je nemalo.

Če se torej odpravljate tja, da bi uživali v športnih aktivnostih v naravi, se potepali po turističnih poteh, predvsem pa potapljali ali kopali v morju, vam bo vremenska napoved Krk olajšala odločitev, kdaj je za to najprimernejši čas. V osnovi se lahko otok Krk pohvali z ugodnim podnebjem ter velikim številom sončnih dni, visokimi temperaturami ter šibkejšimi vetrovi. Sredozemsko podnebje je zaslužno tudi za milejše zime, saj se takrat dnevne  temperature običajno ne spustijo pod 5°C. Poletne temperature se gibljejo okoli 25°C.

vremenska napoved Krk

Vremenska napoved Krk za letošnje poletje napoveduje precej visoke temperature, z  občasnimi padavinami ter nevihtami, ki bodo ozračje vsaj nekoliko osvežile. Letošnje temperature v mesecu maju bodo sicer nekoliko nižje kot v povprečju prejšnjih let, tako da bodo dosegale okoli 20°C. Mesec junij trenutno še vedno napoveduje nekaj krajših neviht ter temperature do 25°C.  V julij bomo, kot kaže vremenska napoved Krk, vstopili z enakimi temperaturami kot v juniju, končali pa jih bomo s temperaturami, ki bodo segale tudi do 30°C.

Seveda pa poletje, kot že rečeno, ni edini letni čas,  primeren za obisk otoka. Krk slovi po lepem jesenskem času ter prijetnih zimah. Temperature v septembru so običajno še vedno primerne za obisk morja ter kopanje, nižati pa se pričnejo okoli oktobra. Šele v decembru se na Krku temperature običajno spustijo pod 10°C, najnižje pa dosežejo v januarju. Letošnja zima je bila tako odlična za obisk Krka, saj padavine niso pogosto kazile prelepega modrega neba. Verjamemo, da bo tako tudi naslednje leto.