Strpnost do drugih ljudi

Vprašajte se, kaj za vas pomeni biti strpen do nekoga? Strpnost je, ko si do nekoga potrpežljiv, da se ta izkaže v svoji najboljši luči brez negativnega mnenja ostalih. Daš mu priložnost, da ti pove svoje mnenje glede nečesa in ga ti pri tem tudi spodbudiš. Stvari, ki te motijo pri njegovem mnenju mu poskušaš povedati na način, pri katerem nebi prizadel njegovih čustev, to pomeni prijazno, s nežnim tonom. Poskusite prideti do rešitve skupaj, saj več glav več ve. Besede, katere so negativno izrečene lahko človeku resnično škodujejo, ter mu uničijo tisto stvar, do katere je imeli neko strast. Mogoče svoje rane res ne bo pokazal tebi, ki si mu jih storil, vendar bo to skrival v sebi, svoji notranjosti. Bodite prijazni drug do drugega, saj ne poznate njihovega življenja v katerem živijo. Vsi ljudje smo si mogoče podobni na zunanjosti, ampak v notranjosti smo si pa vsi različni. Vsak ima svoja mnenja, svoje sanje, katere se počasi korak za korakom uresničujejo.

Vsak človek si gradi neko pot do svojih sanj, če ga nekdo pri tem zmoti ter se mu posmehuje, da to ni mogoče, se človek tudi sam pri sebi zamisli. Če si človek besede od drugih jemlje k srcu ter želi postati nekaj kar ni, bo živel v laži in ne bo srečen tako kot bi lahko bil v nasportnem primeru. Najboljše bi bilo, da bi se vsi sami pri sebi zamislili, kako bi se počutili v primeru, če bi se nekdo posmehoval vašim sanjam, vas zmerjal in podobno. Svet v katerem bi si bili ljudje med seboj strpni bi bil resnično čudovit vendar to ni mogoče saj se vedno najde nekdo ki bi to onemogočil.
Bodite človek, ki je strpen do ostalih ljudi ter jim pomaga na njihovi poti brez kritiziranja. Bodite strpni drug do drugega, saj tako bo vaše življenje najlepše.