Portfolijo, kako in na kakšen način?

Ste že razmišljali, da bi si ustvarili spletno stran in veste kakšno vsebino želite imeti. Ko se odločite, da si ustvarite stran začnete s sestavljanjem programa in premišljevanjem, o konceptu. Nenadoma se ti prične miselni tok oziroma bolj znano »brain storming«. Miselni procesi so včasih zelo zanimivi in tudi turbolentni. Lahko se zgodi, da se ti osnovni koncept v trenutku poruši. No, to se je zgodilo tudi meni. Že nekaj časa nazaj sem začel razmišljati, da bi imel svojo spletno stran, kje bi predstavil sebe, izkušnje in pisal bi blog o stvareh, ki me zanimajo. No, do tukaj vse lepo in prav, dokler ne pridete to tega, da bi radi pisali še o nečem drugem.

Za začetek sem se odločil narediti spletno stran, ki odseva predstavitev o meni, portfolijo mojega preteklega dela, izkušnje pridobljenih s področja profesionalnega dela oz. poklica. Če vas zanima več o meni jo lahko obišče na http://www.lukagerden.com.

Kompozicija in tema strani je zelo ključnega pomena, kajti vsebinsko  mora biti pripravljena in koncipirana na način, da bo zanimiva za ljudi, ker le na takšen način lahko pridobivaš bralce in obiskovalce, ki se bojo vračali na spletno stran. Seveda, ključnega pomena je vsebina in kvaliteta spletne strani.

Da pa je spletna stran živa, je priporočljivo, da je na spletni strani tudi blog. Tem oz. vsebine o katerih želim pisati je kar nekaj. Odločil sem se, da pišem o arhitekturi, detajlih, fasadah, programskem orodju in podobnih temah, ki so vezane na moj poklic in o katerih ni težko pisati, ker sem dnevno vpet v to. Poleg poklicnega pisanja imam še ogromno stvari o katerih bi se lahko razpisal. Ena izmed zelo zanimih hobijev je spremljanje karavane Formula 1, zato sem se tudi odločil, da na mojem blogu pišem tudi o tem.

Formulo 1 spremljam že od malih nog. Zanima vse, kar se dogaja in piše o temu. Zanimivo je predvsem spremljanje predsezonskega dogajanja, to je obdobje kjer se stalo porajajo vprašanja, koliko je posamezno moštvo dobro in pripravljeno na začetek akutalne sezone. Ker je pred pričetkom sezone veliko neznank tudi za moštva temeljijo testiranja na preizkušanju delov, kateri predstavljajo največ neznank in detajlih.

Več o tej temi in ostalih, katerih bom pisal si boste lahko prebrali in prebirali na moji spletni strani. Spremljajte me in menim, da bo zanimivo tudi za vas.