Stvari, na katere bodite pozorni, ko kupujete nov prenosnik

Tehnologija napreduje, ponudba različnih računalnikov pa se iz dneva v dan veča. Ker nakup novega računalnika predstavlja precej visoko investicijo, izbira pravega ni enostavna. Svetujemo vam, da si ponudbo najprej dodobra ogledate, nato pa določite lastnosti, ki jih potrebujete v prenosnem računalniku. Pri tem upoštevajte način uporabe – ga uporabljate vsak dan, na poti, v službi, samo doma? Pogosto gledate filme ali morda celo igrate računalniške igre? Na podlagi realne ocene zmogljivosti računalnika si nato določite tudi finančni okvir. Na tem mestu bodite seveda pozorni, da zanj ne boste odšteli premalo, ali na drugi strani, preveč.

Vsekakor vam svetujemo, da svoj prenosnik izberete na podlagi tehtnega premisleka ter ne na podlagi impulza. Če je nekaj poceni še ne pomeni, da nam bo ustrezalo, temveč je bolj verjetno, da vam bo takšen nakup ležal v kotu, vi pa boste potrebovali novo napravo, ki bo zadovoljila vaše potrebe. Tipičen primer tega je prenosnik – raje izberite takšnega z dovolj zmogljivim procesorjem ter velikim trdim diskom, kot pa da se soočite s počasnim delovanjem.

prenosniki

Na tem mestu bodite še posebej pozorni poslovneži ter tisti, ki pogosto igrate računalniške igrice. Preverite, ali vsebuje vse porte, ki jih redno uporabljate. Vsi računalniki namreč ne vsebujejo vseh vtičnikov, kot je npr. čitalec kartic. Prenosni računalnik naj bo res izdelan po vaši meri, saj slednji za vas predstavlja res pomembno orodje. Sicer boste za takšen prenosnik odšteli nekoliko več, boste kasneje tudi bolj uživali v njegovi uporabi.

Poleg lastnosti, ki določajo zmogljivost računalnika, upoštevajte tudi velikost zaslona ter njegovo razločnost. Slednja je še posebej pomembna, če zvečer radi uživate v dobrih filmih. Prav tako si oglejte tipkovnico ter miško – vam ustreza? Seveda pa ne pozabite na glavno – najbolje je, da prenosnik preizkusite že pred nakupom. V prodajalnah Comshop si lahko enostavno v živo ogledate modele ter jih tudi preizkusite.