Zobni vsadki odlično nadomestijo manjkajoče zobe

Ste zaradi nesreče, bolezni ali kakšnega drugega vzroka izgubili kakšen zob ali več njih? Je to ravno na zelo vidnem mestu in vas je zaradi tega sram? V družbi skrivate nasmeh? Z zobnimi vsadki se lahko teh težav rešite hitro in enostavno. Ko boste naslednjič pri svojem zobozdravniku, ga povprašajte po tej možnosti in morda se boste že kmalu lahko spet smejali na vse grlo, brez da bi vas skrbelo, kako bodo videti vaši zobje.

Zobni vsadki ali z drugo besedo implantati so odlično nadomestilo za manjkajoče zobe. Sicer je nekaj omejitev, pri tem, kdo lahko dobi te vsadke – odsvetuje se jih sladkornim bolnikom in verižnim kadilcem, na mestu, kjer želite zob nadomestiti z zobnim vsadkom mora biti dovolj kosti, v katero se bodo vsadki zasidrali, ostalih omejitev pa skorajda ni. Zobni vsadki so narejeni iz titana, kovine, ki je biološko sprejemljiva in zato je možnost za alergijske reakcije zares minimalna. V res redkih primerih telo vsadke zavrne, to se zgodi predvsem zaradi zdravstvenega stanja pacienta, na primer, če ima raka ali sladkorno bolezen, predhodna vnetja dlesni in podobno. Vsadki so narejeni za vsakega pacienta posebej, kar vam zagotavlja, da se vam bodo prilegali kot uliti in z njimi ne boste imeli nobenih težav. Spet boste lahko jedli, govorili in se smejali brez kakršnihkoli težav ali zadreg.

zobni vsadki

Zobni vsadki so taki, kot pravi zobje.

Sam postopek izdelave vsadkov ni boleč in poteka dokaj hitro. Najprej greste na rentgensko in CBCT/3D slikanje, da se določi natančen načrt postavitve vsadkov, potem pa sledi poseg. Ta poteka pod lokalno anestezijo , od 30 do 60 minut. Gre za neboleč poseg, tudi po samem posegu ne boste čutili večjih negativnih posledic, zato je vsakršen strah popolnoma odveč. Če niste še čisto prepričani, se posvetujte s svojim zobozdravnikom, ki vam bo lahko bolj podrobno vse opisal in vam povedal, ali bi vam lahko naredil zobne vsadke.