Zakaj športniki potrebujejo beljakovine?

Športniki se pogosto gibljejo. To pomeni, da porabijo veliko kalorij in posledično morajo tudi zaužiti precej več hrane, saj bi drugače pričeli izgubljati telesno maso. Obstajajo prehranske beljakovine, ki jih večina vrhunski športnikov je zelo pogosto. Beljakovine so glavni gradnik vaših mišic, zato je povsem razumljivo, zakaj jih športniki zaužijejo v tolikšnih količinah. Običajno so tisti, ki bi radi pridobili na masi bolj podvrženi jemanju proteinov in raznih drugih dodatkov, ki jih naše telo potrebuje, da lahko hitreje gradi mišično maso. Vsi prehranski dodatki seveda niso namenjeni vsem, saj nekateri niti približno ne potrebujejo le teh, pa čeprav jih vseeno uživajo.

beljakovine

To je seveda zdrava prehrana le v primeru, da se s športom resno ukvarjate. V kolikor se ne, potem vsekakor ne boste potrebovali toliko dodatkov in to seveda pomeni, da boste nekaj tudi privarčevali, saj so beljakovine, ki so primerne za športnike kar precej dražje od tistih običajnih. Veliko je trenerjev v fitnesih, ki svetujejo svojim strankam, da naj uživajo več beljakovin. Beljakovine so resnično dobre za športnike, toda potrebujete prav tako dovolj maščob in ogljikovih hidratov, saj drugače vaše telo ne bo funkcioniralo tako kot mora. Beljakovine so sestavni del Mišič. To je tisto, kar si morate zapomniti, torej v primeru, da bi radi dobili več mišične mase, boste morali zaužiti čim več hrane, ki vsebuje veliko beljakovina.

Beljakovine lahko dobite tudi z raznimi dodatki, kot smo že omenili. Športniki, ki se s športom ukvarjajo profesionalno rabijo veliko mišične mase, da lahko prenesejo vse napore, ki jim stojijo na poti, do doseganja želenih rezultatov. Profesionalni športniki stavijo vse na eksplozivnost, moč, hitrost in tako dalje. Vse to je nekako pogojeno z mišično maso, kar je seveda razumljivo in posledično postane razumljivo tudi to, zakaj športniki jedo toliko beljakovin in toliko dodatkov, ki jih omogočajo, da imajo telo kar se le da dobro oblikovano in pripravljeno na vse zgoraj omenjene napore s katerimi se vsakodnevno srečujejo.