Veliko je ljudi, ki imajo izredno radi pikantno hrano. Vse več restavracij se odpira tudi v Sloveniji, ki ponujajo pikantno hrano, kar priča o tem, da je verjetno vse več zanimanja po takšni hrani. Mehičani so tisti, ki so najbolj znani po pripravljanju zares pikantne hrane, kar pa nekaterih Evropejcev očitno sploh ne moti. To je verjetno zato, ker smo se tudi mi že navadili jesti pikantno hrano, s čimer seveda ni prav nič narobe, saj veliko ljudi trdi, da je pikantna hrana celo zdrava. Seveda kaj je res in kaj ne, bomo mi sedaj težko povedali, toda pomembno je predvsem to, da so na trgu dietetiki, ki vam lahko pomagajo do pravega odgovora, zato vam predlagamo, da se obrnete na njih. Na spletni strani http://www.instituto-cervantes.si/zakaj-nekateri-obozujejo-cili/ izveste več o tem zakaj ga nekateri obožujejo.
Ko že govorimo o pikantni hrani, nikakor ne moremo mimo čilija. Čili je vsekakor glavna začimba pri nas, ki se uporablja za to, da z njo začinimo hrano v kolikor bi radi, da je le ta nekoliko bolj pikantna.
Čili je rastlina, ki običajno raste v bolj toplih krajih, njene korenine pa izhajajo iz srednje in južne Amerike. Tam je čili tudi najboljši po besedah strokovnjakov, zato v kolikor bi radi poizkusili tisti pravi čili, mora izhajati od tam. Pomembno je, da se zavedate, da je dandanes svet postal zelo majhen in da je mogoče dobiti na trgu praktično vse. Torej tudi čili iz Amerike ne predstavlja prav nobene težave, saj obstajajo ljudje, ki se ukvarjajo z uvozom le tega. Podjetja, ki se ukvarjajo s čilijem oz. predelovanjem le tega, običajno le tega predelajo tako, da na koncu dobijo končni produkt, ki je namenjen prodaji. Na policah v Sloveniji lahko najdemo številne znamke pikantnih omak in podobnega, ki so narejene na osnovi čilija. Čili je vsekakor eden izmed najbolj znanih na področju pikantnih začimb, zato verjamemo, da ga prav vsi že poznate.