Prostata postaja težava?

Ali vam prostata povzroča težave?

Znano je, da je prostata vsakem drugem moškem po 50. letu starosti začela povzročati težave. Pa se sprašujete kako boste vedeli ali je ravno prostata težava, ki vas pesti. Pozorni morate biti na naslednje indikatorje, ki namihujejo na to, da je z vašo prostato nekaj hudo narobe. Pekoče uriniranje, mokrenje, vas pogosto tišči na vodo, vas boli, peče. Če prepoznate katerega od teh simptomov je potrebno hitro ukrepanje saj je vaša težava ravno prostata.

Več informacij o težavah s prostato pa lahko izveste tudi na spletni strani: www.avogel.si/prostata.php. Lahko pa pokličete na telefonsko številko 01/5240-216 ali pošljete e-mail na naslov: nasveti@farmedica.si. Tu vam bodo strokovnjaki lahko dodatno svetovali ter vam odgovorili na vsa vaša vprašanja s področja težav s prostato.

Dokazano je, da zdravila za prostato pomagajo vendar je za to treba do lastnega zdravnika, da vam ta zdravila lahko predpiše. To pa je za večina moških zelo neprijeten dogodek. Vedeti morate, da prostata ni življensko ogrožujoča bolezen vendar, če je ne zdravimo prihaja do razvijanja hujših oblik bolečin, kar zna biti zelo neprijetno. Zdravnik vas bo pregledal in svetoval zdravila, ki jih boste za zdravljenje uporabili. Lahko pa bo izključil tudi morebitno rakavo obolenje.

prostata

Na tržišču so na voljo naravna in registrerana zdravila, ki postajajo vse bolj uporabljena zaradi njihove učinkovitosti saj so prijazna do organizma ter odpravijo pekoče uriniranje. Zdravila seveda ne pomagajo takoj. Od štiri do osem tednov traja, da zdravilo začne delovati do te mere da vam prostata povzroča vse manj in manj težav. Eden od bolj poznanih zdravil, ki ga lahko začnete jemati takoj ob prepoznavi simptomov za težave s prostato se imenuje Prostasana. Lahko jih kupite v lekarni brez recepta še vedno pa je nujen obisk zdravnika. Pri reševanju težav bodite pozorni tudi na vnos zdrave hrane torej sadja ter zelenjave. Zmanjšajte tudi količino popitega alkohola vendar spite  dovolj drugih tekočin. Prostata vam bo tako nehala povzročati težave.