Osebni stečaj: morda vaša zadnja možna rešitev

Pri današnji konkurenci je težko biti uspešen, predvsem za manjša podjetja pa je lahko zelo težko sploh preživeti. Tudi za mnoge posameznike se je zelo težko preživljati v tem svetu. Hitro se lahko najdete brez denarja in v dolgovih, in če ste tudi vi v taki situaciji in ne vidite rešitve, je verjetno čas za osebni stečaj. To je zagotovo težka odločitev, ampak je lahko tudi edina preostala. Včasih je pač treba nad nečim tudi obupati in morda začeti znova. Da boste lahko izbrali najboljšo možno rešitev, se sicer posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali rešiti se vaših dolgov, vsaj kolikor je to možno. Če greste v osebni stečaj in vam priznajo odpust obveznosti, ste dolgov rešeni in ne bo mogel noben sodno terjati.

osebni stečaj

Še preden začnete klicati ali iskati informacije drugje, si lahko preberete, ali sploh imate izpolnjene pogoje za osebni stečaj. Pri tem je namreč nekaj omejitev, za začetek pa morate imeti stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji. Lahko imate tudi samo premoženje tukaj, vsak pa mora imeti določeno višino dolgov. Če ste brezposelni je dovolj, da imate dolgov za vsaj 1.000 €, sicer pa morajo biti vsaj trikrat višji od vašega prihodka, poleg tega pa morate z obveznostmi zaostajati za vsaj dva meseca. Tisti, ki ste v globokih težavah, te pogoje za osebni stečaj zagotovo dosežete hitro, saj niso zelo zahtevni.

Podjetje Poravnava lahko za nasvet brezplačno pokličete kadarkoli, kjer vam bodo pomagali izkušeni pravniki. Prav tako je brezplačen tudi sam osebni stečaj in stroške tega poravna sodišče. Zavedati pa se morate, da se vseh dolgov morda ne morete rešiti. Nekaj stalnih izjem, ki se jih ne morete izogniti, so dolgovi od raznih glob oziroma denarnih kazni in za povrnitev namerne ali malomarno nastale škode. Prav tako vas osebni stečaj ne bo rešil dolgovanih odškodnin za poškodbe ali smrt in v primeru samostojnega podjetja dolžnih plač in prispevkov. To pa tudi ni vse, zato pri osebnem stečaju potrebujete veliko informacij in nasvetov.