Odprtje podjetja ni več težava

Zaradi gospodarske krize se je zaprlo ogromno podjetij in s tem tudi možnosti. Se je pa odprla tudi nova priložnost, in sicer enostavno in hitro odprtje podjetja.

odprtje podjetja

Odprtje podjetja danes ni več tako velika težava, saj obstaja kar nekaj agencij, ki podjetje odprejo namesto vas. To pomeni, da agencija, ki jo izberete, ustanovi podjetje, uredi vso potrebno dokumentacijo in administrativne zadeve, nato pa vi s to agencijo podpišete pogodbo pred notarjem, s katero prevzamete podjetje. V tem primeru ne potrebujete niti ustanovitvenega kapitala, saj tega založi agencija. Kako in kdaj boste ta kapital odplačali, je popolnoma v domeni vas in agencije, kar pa se tiče podjetja, je odprtje podjetja praktično v celoti na strani agencije.

Odprtje podjetja pomeni vstop na samostojno poslovno pot, ta pot je lahko zelo pozitivna in lepa, lahko pa se zgodi, da vam povzroči nemalo težav. Zato predlagamo, da odprtje podjetja namenite za tisto dejavnost, za katero ste prepričani, da vam bo dobro šla od rok. V primeru, da se bo podjetje ukvarjalo z nečim, kar v gospodarstvu in na splošno ne bo preveč popularno, se žal lahko hitro zgodi, da zaidete v dolgove, iz katerih se boste težko izkopali.

Odprtje podjetja je torej lahko precej dvorezen meč, lahko vam bo šlo izredno dobro, morda pa tudi ne, zato je toliko bolj pomembno, da agencijo kontaktirate, ko ste v nekaj prepričani. Zavedati se morate, da tudi če agenciji zaupate odprtje podjetja, boste vi s podpisom pogodbe postali polni lastnik in boste tako izključno vi odgovarjali za dolgove in dejavnost vašega podjetja. Agencija pri tem ne bo prevzemala odgovornosti in bo v trenutku, ko ji boste vrnili ustanovitveni kapital, odstopila od celotnega dogajanja, ne glede na to, kako vaše podjetje stoji. V vsakem primeru pa srečno, odprtje podjetja je za vas vsekakor nova priložnost.