Kateri konferenčni stoli so primerni za dvorane in kateri za sobe

Konferenčni stoli so namenjeni dolgotrajnemu sedenju in morajo biti udobni ter hkrati prostoru prilagojeni stoli, saj morajo zavzeti malo prostora. Tudi ne smejo biti taki, da bi noge štrlele, da se ljudje ne bi spotikali ob njih. Super je, da imajo naslonjala za roke in tudi mizico za pisanje, ki si jo lahko pripeljete pred sebe. Klasični konferenčni stoli so tako oblikovani, da se lahko zlagajo eden na drugega ter takrat, ko jih ne potrebujete, zavzamejo zelo malo prostora v skladišču.

konferenčni stoli

Konferenčni stoli se morajo ujemati s prostorom ter celotno podobo, da ne bodo preveč izstopali. Zato se jih dobi v več izvedbah, oblikah, barvah in so narejeni iz različnih materialov. Najmanj so cenjeni plastični, veliko bolj leseni, kovinski ter oblečeni v tekstil ali usnje. Ti so tudi dosti bolj udobni in prijazni do ljudi, ker ne oddajajo hlapenja umetnega materiala.

Kako se izberejo konferenčni stoli? Najbolje je, da najprej veste za kaj se bodo uporabljali. Če gre za to, da bodo v eni manjši sobi ali dvorani, kjer se dobijo ljudje iz podjetja okoli mize in se pogovarjajo ter planirajo, naj bodo ti stoli veliki, udobni, z naslonjalom do glave, z naslanjali za roke in s kolesi, da se odmaknejo od konferenčne mize. Le tako boste imeli res uspešne sestanke.

Medtem ko so konferenčni stoli za velike dvorane, kjer sedi dosti ljudi v vrstah, pa tudi za šole manjši, z naslonjali do ledvenega dela hrbta, da ne motijo tistih za seboj, da vidijo na tablo ali projektor oziroma predavatelja. Redko imajo naslonjala za roke, če pa jih imajo ponavadi imajo tudi mizico za pisanje, ki se jo da pripeljati od strani pred seboj in jo spet pospraviti. Te stole se največkrat pospravlja in morajo biti dokaj majhni ter z ravnimi in stabilnimi nogami, ker bi bilo nerodno, da se vozijo ter ustvarjajo nered ali povozijo nekoga, ki sedi zadaj.